|
Dierlijke bijproducten Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
09.06.2016
Aantal missies |
Aantal operatoren |
4.467 |
4.103 |
|
Aantal checklists |
Gunstige checklists |
Dierlijke bijproducten niet bestemd voor menselijke consumptie |
4.641 |
93,8% |
Maatregelen
|
Aantal maatregelen |
Waarschuwingen |
328 |
Definitief beslag |
20 |
Maatregel andere operator |
1 |
PV's |
124 |
Tijdelijke sluitingen |
3 |
Procedures voor opschorting of intrekking erkenning |
1 |
Andere |
28 |
Totaal |
505 |
Het algemene resultaat is beter (+2,9%).
Net zoals vorig jaar waren de ongunstige resultaten vooral terug te vinden bij viswinkels en in mindere mate bij vleeswinkels. Reden is dat de veelal kleine hoeveelheden dierlijke bijproducten niet verwerkt worden via de geijkte kanalen maar via het restafval.
Daarnaast werd er in horecazaken en grootkeukens gecontroleerd of het keukenafval niet gevoederd werd aan vee: 99,1% horecazaken en 98,9% grootkeukens waren conform, wat vergelijkbaar is met 2014. |
|