www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2015
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL



  Grootkeukens Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 15.06.2016

Aantal missies Aantal operatoren
5.012 5.001


De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)



 

 

Aantal checklists Gunstige checklists

Autocontrolesysteem bij grootkeukens, behalve kinderopvang

2.870

85,7%

Autocontrolesysteem bij kinderopvang

878

86,6%

Infrastructuur, inrichting en hygiëne bij grootkeukens, behalve melkkeukens

5.018

77,8%

Infrastructuur, inrichting en hygiëne bij melkkeukens

71

98,6%

Meldingsplicht

3.789

98,9%

Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen)

3.921

93,0%

Totaal

16.547

88,2%



Details per type inrichting: infrastructuur, inrichting en hygiëne

  Aantal checklists Gunstige checklists
School 1.457 74,5%
Kinderopvang 1.229 83,0%
Rusthuis 700 76,4%
Ziekenhuis 95 72,6%
Gevangenis 10 50,0%
Andere grootkeukens 1.527 77,9%
Totaal 5.018 77,8%


Maatregelen
  Aantal maatregelen

Waarschuwingen

1.453

Inbeslagnemingen

5

Maatregelen ingevolge non-conformiteiten bij een andere operator

16

PV’s

89

Andere

84

Totaal

1.647



De resultaten van de inspecties op infrastructuur, inrichting en hygiëne (+6,2%) en van autocontrolesysteem (3,4%) zijn beter dan in 2014.

 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Provinciale controle-eenheden (PCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren