|
|
Ten dienste van |
Ten dienste van |
Internationale |
Inspecties | gezondheid, CVTI |
Monsternemingen en analyses |
Controles bij invoer |
Fraudebestrijding | Barometers |
Horeca Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
13.06.2016
De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)
Horeca light Sinds 2013 maakt het FAVV gebruik van een checklist light voor de horeca bij deze operatoren die werken onder een toelating (non-ambulanten). Dit in het kader van de administratieve vereenvoudiging en om de operatoren aan te moedigen de regelgeving te respecteren. Deze checklist bestaat uit een beperkt aantal controle-items en wordt toegepast op voorwaarde dat:
Maatregelen
Maatregelen
De resultaten van de inspecties van infrastructuur, inrichting en hygiëne zijn beter dan in 2014 in de restaurants (+3,6%) en bij ambulante horeca-uitbaters (+5,9%). De resultaten van de inspecties op autocontrolesysteem (+5,1%) zijn ook beter dan in 2014. De resultaten van de inspecties op traceerbaarheid zijn echter minder goed dan in 2014 (-2,1%). De meest voorkomende zware niet-conformiteiten hadden net als in 2014 betrekking op de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (10,0%), het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (9,0%), de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (7,1%), de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (6,8%) en het ontdooien onder gepaste omstandigheden (5,4%). |
|