| |
Kleinhandel Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
13.06.2016
| Aantal missies |
Aantal operatoren |
| 11.576 |
11.268 |
De resultaten van de inspecties van kleinhandelaars zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)

| |
Aantal checklists |
Gunstige checklists |
| Infrastructuur, inrichting en hygiëne |
12.189 |
71,1% |
| Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) |
7.641 |
89,2% |
| Meldingsplicht |
6.838 |
97,1% |
| Autocontrolesysteem |
6.826 |
80,0% |
| Totaal |
33.494 |
82,3% |
Maatregelen
| |
Aantal maatregelen |
| Waarschuwingen |
3.746 |
| Maatregel andere operator |
29 |
| PV |
825 |
| Tijdelijke sluitingen |
15 |
| Definitef beslag |
198 |
| Andere |
259 |
| Totaal |
5.072 |
De inspectieresultaten voor infrastructuur, inrichting en hygiëne zijn beter dan in 2014 (+3,7%).
De meest voorkomende zware niet-conformiteiten in de detailhandel (zonder verwerking) hadden betrekking op:
- het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (10,5%),
- de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (6,1%),
- het respecteren van de temperaturen van diepvriesproducten (3,9%).
De meest voorkomende zware niet-conformiteiten in de detailhandel (met verwerking) hadden betrekking op:
- het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (12,3%),
- de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (7,0%),
- de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (6,1%).
De meest voorkomende zware niet-conformiteiten in de detailhandel brood en patisserie hadden betrekking op:
- het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (12,6%),
- de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (11,3%),
- de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (7,9%).
De meest voorkomende zware niet-conformiteiten in de vleeswinkels hadden betrekking op:
- de analyse van het jaarlijks verplicht monster van gehakt of vleesbereiding op basis van gehakt vlees (14,4%),
- de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (11,3%),
- de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (6,4%).
De meest voorkomende zware niet-conformiteiten in de viswinkels hadden betrekking op:
- het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (5,5%),
- de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (4,3%),
- de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (3,7%).
|
|