www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2017
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL



  Allergenen Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 05.07.2018

De wetgeving inzake etikettering bepaalt dat het gebruik van 14 allergenen (glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, pinda, soja, melk, bepaalde noten, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine, schaaldieren en afgeleide producten en sulfiet boven 10 mg/kg of l) in de ingrediënten duidelijk moet vermeld worden op het etiket.

Naast de controles op de etikettering van levensmiddelen voert het FAVV ook analyses uit op de aanwezigheid van allergenen niet vermeld op het etiket.


Aantal missies Aantal operatoren
16 16 


  Aantal
monsternemingen
Gunstige
monsternemingen (%)
Aantal
maatregelen
Allergenen van melk 3 0 -
Gluten 21 100 -
Totaal 24 87,5 -


Non-conformiteiten
  Aantal
monsternemingen
Non-conforme
parameters
Pure chocolade 3 Allergenen van melk
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren