Allergenen Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
11.06.2019
De wetgeving inzake etikettering bepaalt dat het gebruik van 14 allergenen (glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, pinda, soja, melk, bepaalde noten, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine, schaaldieren en afgeleide producten en sulfiet boven 10 mg/kg of l) in de ingrediënten duidelijk moet vermeld worden op het etiket.
Naast de controles op de etikettering van levensmiddelen voert het FAVV ook analyses uit op de aanwezigheid van allergenen niet vermeld op het etiket.
Aantal missies |
Aantal operatoren |
21 |
20 |
|
Aantal
monsternemingen |
Gunstige
monsternemingen (%) |
Aantal
maatregelen |
Allergenen van melk |
2 |
100 |
- |
Allergenen van noten |
3 |
100 |
- |
Gluten |
21 |
100 |
- |
Totaal |
26 |
100 |
- |
|