|
|
Ten dienste van |
Ten dienste van |
Internationale |
Inspecties | Voedseltoxi- infecties |
gezondheid |
Monsternemingen en analyses |
Fraude- bestrijding |
Barometers |
Verwerking van levensmiddelen![]() ![]() Uitsnijderijen en wildbewerkingsinrichtingen Vrij wild afgeleverd in de wildbewerkingsinrichtingen In ieder jachtteam moet het product van de jacht aan een eerste onderzoek onderworpen worden door een "gekwalificeerd persoon", die een opleiding volksgezondheid en hygiëne gevolgd heeft (behalve als het wild bestemd is voor de persoonlijke consumptie van de jager). Alleen wild dat vergezeld is van een verklaring van een persoon die de opleiding gevolgd heeft, kan aan een erkende wildbewerkingsinrichting worden verkocht of in kleine hoeveelheden aan een particulier als eindverbruiker. De jager is niet gemachtigd om wild te verkopen of af te staan aan een detailhandel (een restaurant, markt, slager, kantine...). Wanneer een everzwijn door een jager wordt overgedragen aan de eindconsument, moet systematisch een onderzoek op trichinen worden uitgevoerd op vraag van de gekwalificeerde persoon die het dier heeft onderzocht. Enkel karkassen van everzwijnen met een conform resultaat mogen afgestaan worden aan een eindconsument. In de wildbewerkingsinrichtingen voert een officiële dierenarts (meestal een dierenarts met opdracht) een gezondheidskeuring uit van het vrij wild. Bederf van het wild is de hoofdreden voor uitsluiting uit de voedselketen.
Voor vrij wild is een abnormale kleur of geur van het vlees veruit de vaakst voorkomende reden voor inbeslagname bij de keuring. Inspectieresultaten
Details inspectieresultaten infrastructuur, inrichting en hygiëne per type activiteit
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De resultaten van 2019 zijn vergelijkbaar met deze van 2018, behalve voor de scope “Dierlijke bijproducten niet bestemd voor humane consumptie” waarvoor de resultaten minder goed zijn. Producten afgeleid van vlees Hieronder vallen de inspecties die worden uitgevoerd in het kader van de verwerking, opslag, herverpakking en/of transport van vlees, separatorvlees, vleesproducten en –bereidingen, kikkerbillen of slakken, gesmolten dierlijke vetten en kanen, bloed of bloedproducten, darmen, blazen en magen, collageen en gelatine en grondstoffen hiervan. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De resultaten van 2019 zijn vergelijkbaar met deze van 2018. Visserijproducten Hieronder vallen de inspecties die worden uitgevoerd in het kader van de verwerking, opslag, herverpakking en/of transport van visserijproducten en levende tweekleppige weekdieren. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De resultaten van 2019 zijn vergelijkbaar met deze van 2018. Melk en zuivelproducten De onderstaande tabellen geven een overzicht van bedrijven die melk verwerken, opslaan, herverpakken en/of transporteren. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
In 2019 zijn de inspectieresultaten voor de scope “Autocontrolesysteem” minder gunstig dan in 2018. De andere inspectieresultaten zijn vergelijkbaar met het voorgaande jaar. Eieren en eiproducten Hieronder vallen bedrijven die eieren en eiproducten verwerken, opslaan, herverpakken en/of transporteren. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De inspectieresultaten voor 2019 zijn vergelijkbaar met deze voor 2018. Groenten en fruit Hieronder vallen de groenten- en fruitverwerkende bedrijven, met inbegrip van het schillen. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De inspectieresultaten voor 2019 zijn vergelijkbaar met deze van 2018, behalve voor de scopes “Infrastructuur, inrichting en hygiëne” en “Nevenproducten van levensmiddelen” waarvoor betere resultaten worden behaald. Andere plantaardige producten Hieronder vallen bedrijven die van granen afkomstige producten, suiker, vetten en oliën en andere plantaardige producten verwerken, inclusief het malen. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De resultaten zijn vergelijkbaar met deze van 2018. Fabrikanten van brood en verse patisserie Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De inspectieresultaten voor 2019 zijn vergelijkbaar met deze van 2018. Fabrikanten van koekjes, chocolade, snoepgoed en honing Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De inspectieresultaten zijn vergelijkbaar met deze van 2018, behalve voor de scope “Infrastructuur, inrichting en hygiëne” waarvoor de resultaten minder goed zijn dan in 2018. Dranken Hieronder vallen de bedrijven die alcoholische en non-alcoholische dranken produceren, met uitzondering van melkdranken. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De inspectieresultaten zijn vergelijkbaar met deze van 2018. Andere levensmiddelen Hieronder vallen fabrikanten van babyvoeding, additieven en aroma’s, kruiden, specerijen en sauzen, voedingssupplementen, bereide maaltijden en levensmiddelen die elders niet zijn opgenomen. Inspectieresultaten
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten
De resultaten zijn vergelijkbaar met deze van 2018. |
|