|
|
Ten dienste van |
Ten dienste van |
Internationale |
Controles | Voedseltoxi- infecties |
gezondheid |
Fraude- bestrijding |
Barometers |
|
Opleiding en begeleiding van professionelen: focus op verbredingsactiviteiten, ambachtelijke en lokale productie.![]() ![]() Het FAVV neemt tal van initiatieven om professionelen, die actief zijn in de voedselketen, te informeren en te begeleiden om een zo hoog mogelijk niveau van voedselveiligheid op het terrein te handhaven. Informatie, preventie en sensibilisering maken deel uit van de belangrijke missies van het FAVV. Het FAVV investeert veel middelen om professionelen in de voedselketen te helpen de regelgeving te begrijpen, deze correct toe te passen en in een serene sfeer de controleurs van het Agentschap te ontvangen. Hieronder vind je enkele initiatieven die het FAVV hieromtrent heeft genomen:
De voorlichtings- en begeleidingscel, een team dat zeer actief is en luistert naar de noden van de kleinste actoren in de agrovoedingssector Sinds 2008 beschikt het FAVV over een team van opleiders die bedrijven in de B2C-sector helpen om de wetgeving te begrijpen en goed toe te passen. Dit team ondersteunt daarbij tezelfdertijd ook verschillende activiteiten voor bijvoorbeeld landbouwers die hun producten willen verwerken en in de handel brengen, lokale fabrikanten van bijvoorbeeld chocolade, artisanaal bier of koekjes, imkers enz. Opleidings-/informatiesessies Ieder jaar organiseert deze cel tal van opleidings-, informatie- of sensibiliseringssessies voor verschillende doelgroepen. Jaarlijks krijgen tussen 8.000 en 10000 professionelen advies en begeleiding om in optimale omstandigheden te werken en zo de tevredenheid en de bescherming van de consumenten te waarborgen. In 2020 heeft de gezondheidscrisis de werking van de cel ernstig verstoord. Tot begin maart werden de sessies uitsluitend gegeven in klaslokalen, vergaderzalen of auditoria. Er werden 70 infosessies gegeven voor 1.600 deelnemers, met een grote vertegenwoordiging van de sector van de horeca en de gemeenschapskeukens. ![]()
Beschikbaarheid In 2020 hebben 1300 professionelen via e-mail of telefoon contact opgenomen met de cel om zich te informeren en zo vooruitgang te boeken met hun projecten. Wij stellen vast dat primaire producenten (landbouwers, kwekers, imkers, enz.) zich via dit kanaal regelmatig tot de cel wenden. ![]() De cel communiceert systematisch met haar doelgroepen via haar website. Gemiddeld bezoeken meer dan 70 mensen per dag de website van de cel. |
|