www.favv.be     |   Activiteitenverslag 2023 HOME
FR   |   NL



Het FAVV Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 13.05.2024

Beste lezer,
Beste consument,


Het jaar 2023 is zonder grote crisis verlopen, ondanks de gevolgen van mondiale uitdagingen van de oorlog in Oekraïne en de Brexit. We hebben ook te maken gehad met de problematiek rond PFAS. Het implementeren van corrigerende maatregelen, zoals gerichte staalnames in risicozones voor PFAS en het benadrukken van autocontrole waren essentieel om de veiligheid van producten te waarborgen.

In 2023 was het bezoek van het FAVV aan China van cruciaal belang in onze inspanningen om het embargo op varkensvlees door Afrikaanse varkenspest op te heffen. We werden ook geconfronteerd met verschillende dierziekten, zoals vogelgriep, die een verhoogde waakzaamheid en de implementatie van bioveiligheidsmaatregelen vereisen, waaronder de versterking van hygiënepraktijken, verplaatsingsbeperkingen en sensibilisering van landbouwers.

Het einde 2023 werd gekenmerkt door de onthulling van het nieuwe logo van het Agentschap, dat onze evolutie en toewijding aan de toekomst weerspiegelt.

Samen zullen we blijven streven naar de veiligheid, betrouwbaarheid en bescherming van onze voeding, dieren en planten.


Herman Diricks,
Gedelegeerd Bestuurder van het FAVV
   
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

ONZE SITES : - FAVV
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren


 
  Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen  |  Toegankelijkheidsverklaring  |  Ons cookiebeleid  |  Gebruiksvoorwaarden & disclaimer