www.favv.be     |   Activiteitenverslag 2023 HOME
FR   |   NL



Ondersteuning van de uitvoer Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 03.06.2024

Bedrijven zetten steeds meer in op uitvoer en verwachten daarbij steun van de overheid. De toenemende vraag voor het openen van exportmarkten en het toenemende belang van mogelijke sanitaire en fytosanitaire obstakels bij uitvoer, vereisen een proactieve benadering, een nauwe samenwerking tussen de verschillende overheden en de bedrijfswereld en een efficiƫnter gebruik van de beschikbare middelen. Op het Europese en mondiale niveau krijgen overheden en bedrijven te maken met dezelfde uitdagingen.

Het FAVV blijft acties ondernemen die erop gericht zijn de dienstverlening voor Belgische uitvoerders continu te verbeteren. Het FAVV stimuleert onder meer de samenwerking tussen en het nauw overleg met alle betrokken partners (bedrijven, federale en regionale administraties) in Belgiƫ, op Europees niveau (lidstaten en de Europese Commissie) en met de autoriteiten van landen buiten Europa.
   
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

ONZE SITES : - FAVV
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren


 
  Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen  |  Toegankelijkheidsverklaring  |  Ons cookiebeleid  |  Gebruiksvoorwaarden & disclaimer