|
Dierlijke bijproducten Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
29.06.2015
Aantal missies |
Aantal operatoren |
4.693 |
4.361 |
|
Aantal inspecties |
Gunstige inspecties |
Dierlijke bijproducten niet bestemd voor menselijke consumptie |
4.858 |
91,0% |
Maatregelen
|
Aantal maatregelen |
Waarschuwingen |
425 |
Inbeslagnemingen |
38 |
PV's |
161 |
Tijdelijke sluitingen |
5 |
Procedures voor opschorting of intrekking erkenning |
2 |
Andere |
94 |
Totaal |
725 |
Inbeslagnemingen
Producten |
Hoeveelheden |
Diverse levensmiddelen |
3.266 kg, 493 stuks |
Groenten en fruit |
44 kg, 30 stuks |
Varken |
258 kg |
Rund, kalf |
98 kg |
Vis |
67 kg |
Pluimvee |
39 kg |
Granen en bakkerijproducten |
38 kg |
Melk en melkproducten |
29 kg, 2 stuks |
Schaaldieren |
22 kg |
Soep, sauzen |
15 kg |
Globaal zijn deze resultaten vergelijkbaar met vorig jaar, al zijn er enkele interne verschuivingen. Net zoals vorig jaar waren de ongunstige resultaten vooral terug te vinden bij viswinkels en in mindere mate bij vleeswinkels. Reden is dat de veelal kleine hoeveelheden dierlijke bijproducten niet verwerkt worden via de geijkte kanalen maar via het restafval. Nieuw is dat bij bedrijven die dierlijke bijproducten opslaan en/of hanteren nu eveneens een belangrijk percentage aan non-conformiteiten wordt geobserveerd en ook in mindere mate bij bedrijven die voeder voor gezelschapdieren produceren.
Daarnaast werd er in horecazaken en grootkeukens gecontroleerd of het keukenafval niet gevoederd werd aan vee: 99,2% horecazaken en 98,8% grootkeukens waren conform, wat vergelijkbaar is met 2013. |
|