www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2014
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL



  Grootkeukens Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 29.06.2015

Aantal missies Aantal operatoren
5.397 5.375

 

De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)



 

  Aantal inspecties Gunstige inspecties
Infrastructuur, inrichting en hygiëne 5.388 71,6%
Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) 4.014 92,2%
Meldingsplicht 3.845 98,4%
Autocontrolesysteem 3.765 82,6%
Totaal 17.012 85,0%


Details per type inrichting: autocontrolesysteem
  Aantal inspecties Gunstige inspecties
Kinderopvang 856 83,8%
Andere grootkeukens 2.909 82,3%
Totaal 3.765 82,6%


Details per type inrichting: infrastructuur, inrichting en hygiëne
  Aantal inspecties Gunstige inspecties
School 1.415 66,0%
Kinderopvang 1.327 80,9%
Rusthuis 703 72,1%
Ziekenhuis 105 67,6%
Gevangenis 16 56,3%
Melkkeukens 79 86,1%
Andere grootkeukens 1.743 68,6%
Totaal 5.388 71,6%


Maatregelen
  Aantal maatregelen
Waarschuwingen 1.399
Inbeslagnemingen 21
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten bij een andere operator 15
PV 76
Andere 383
Totaal 1.895


Inbeslagnemingen
Producten Hoeveelheden
Diverse levensmiddelen 17 kg, 5 stuks
Bereide maaltijden 76 stuks
Pluimvee, rund, kalf, varken 222 kg, 37 stuks
Melk en melkproducten 10 kg, 11 stuks
Groenten en fruit 25 kg, 4 stuks


De resultaten van de inspecties voor de autocontrole in de grootkeukens en kinderdagverblijven zijn in 2014 beter dan in 2013: respectievelijk +6,9% en +7,2%. Ook de resultaten van de inspecties traceerbaarheid zijn beter dan in 2013: +2,2%.

De inspectieresultaten voor infrastructuur, inrichting en hygiëne per grootkeuken zijn vergelijkbaar met deze van 2013, behalve de resultaten voor kinderdagverblijven en gevangenissen die beter zijn: respectievelijk +5,8% et +33,3%.
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Provinciale controle-eenheden (PCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren