www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2014
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL



  Horeca Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 14.09.2015

Aantal missies Aantal operatoren
17.556 17.070

De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)



  Aantal inspecties Gunstige inspecties
Rookverbod 15.006 96,0%
Infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants 14.211 55,7%
Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) 9.515 88,4%
Meldingsplicht 9.424 97,6%
Autocontrolesysteem 9.081 62,7%
Infrastructuur, inrichting en hygiëne in cafés 1.325 85,9%
Infrastructuur, inrichting en hygiëne bij ambulante uitbaters 1.256 66,7%
Horeca light 508 97,6%
Totaal 60.326 79,7%


Details inspecties Infrastructuur, inrichting en hygiëne per type inrichting
  Aantal inspecties Gunstige inspecties
Restaurant 9.596 54,9%
Frituur 1.175 58,6%
Traiteur 968 67,3%
Pita 476 42,4%
Kamers met ontbijt 118 77,1%
Tea-room 70 67,1%
Andere horeca 1.808 53,5%
Totaal 14.211 55,7%



Maatregelen
  Aantal maatregelen
Waarschuwingen 5.695
Inbeslagnemingen 263
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten bij een andere operator 19
PV's 1.369
Tijdelijke sluitingen 32
Andere 1.360
Totaal 8.738


Inbeslagnemingen
Producten Hoeveelheden
Diverse levensmiddelen 13.649 kg, 2.123 stuks, 15 m³
Vis, weekdieren, schaaldieren, koppotigen 908 kg, 212 stuks
Pluimvee, rund, kalf, varken 900 kg, 251 stuks
Groenten en fruit 360 kg, 12 stuks
Bereide maaltijden 275 kg, 404 stuks, 14 liter
Granen en bakkerijproducten 175 kg, 34 stuks
Soep en sauzen 93 kg, 37 stuks, 8 liter
Melk en melkproducten 44 kg, 78 stuks, 27 liter
Desserts en ijs 32 kg, 13 stuks, 60 liter
Eieren en eiproducten 9 kg, 4 liter
Dieetvoeding en voedingssupplementen 28 stuks


De resultaten van de inspecties infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants zijn vergelijkbaar met deze van 2013. De resultaten van de hygiëne-inspecties uitgevoerd in de cafés zijn minder goed dan in 2013 (-3%). De resultaten van de inspecties op autocontrole in de horeca zijn beter dan in 2013 (+4,2%).

De meest voorkomende zware non-conformiteiten hadden betrekking op de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (9,7%), het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (9,3%), de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (7,1%), de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (6,8%) en het ontdooien onder gepaste omstandigheden (6,1%).
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Provinciale controle-eenheden (PCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren