|
Inrichtingen in de voedselketen Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
26.06.2015
Alle in Belgiƫ actieve operatoren in de voedselketen moeten bij het FAVV gekend en dus geregistreerd zijn. De gegevens kunnen worden geraadpleegd via Foodweb, een tool die ter beschikking gesteld word op de website van het FAVV. Bovendien is voor de uitoefening van bepaalde activiteiten een toelating of een erkenning vereist.
Aantal geregistreerde inrichtingen bij het FAVV :
|
2012 |
2013 |
2014 |
Toelevering aan de landbouw |
3.584 |
3.613 |
4.025 |
Primaire productie |
40.492 |
39.610 |
42.201 |
Verwerking |
2.997 |
2.838 |
2.988 |
Distributie |
36.680 |
37.386 |
39.776 |
Horeca en gemeenschapskeukens |
53.146 |
55.294 |
59.573 |
Diensten |
2.177 |
2.741 |
3.387 |
Andere sectoren |
5.250 |
4.911 |
4.904 |
Totaal |
144.326 |
146.393 |
156.854 |
Alle inrichtingen met een beroepsactiviteit (met uitzondering van de hobbyisten) zijn in deze tabel opgenomen. |
|