|
|
Ten dienste van |
Ten dienste van |
Internationale |
Inspecties | gezondheid, CVTI |
Monsternemingen en analyses |
Controles bij invoer |
Fraudebestrijding | Barometers |
|
Open Bedrijvendag Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
19.06.2017
Sinds meer dan 20 jaar wordt in België elke eerste zondag van oktober een Open bedrijvendag georganiseerd. Het Agentschap nam al vier opeenvolgende jaren deel aan dit evenement. In 2016 werd een interactieve “Food Safety Tour” georganiseerd in het FAVV-laboratorium te Wandre. Er waren zo'n 600 bezoekers. Tijdens deze opendeurdag kregen de bezoekers de kans om het werk van onze laboratoria, waaronder het labo van Wandre, te ontdekken: welke analyses worden er uitgevoerd, waarom en hoe ? Belgen houden van frieten, en dus werd getoond hoe de kwaliteit van frituurolie wordt geanalyseerd. De bezoekers konden er ook kennis maken met het werk van de controleurs van het Voedselagentschap. Hoe wordt een vishandelaar, een schoolkantine, een supermarkt of een snackbar gecontroleerd? Dit alles werd uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden. Verder kwamen thema's aan bod zoals controles bij invoer, controle d.m.v. analyses van voedingswaarde-etikettering, contactmaterialen, gewasbeschermingsmiddelen, controles op de aanwezigheid van histamine in voedingsmiddelen of sulfiet in gehakt. Wist u dat voedingsmiddelen uit de handel kunnen worden genomen en teruggeroepen van bij de consument omwille van een te hoog gehalte aan aflatoxine? Het belang van deze analyses voor de volksgezondheid werd er uitgelegd. Uiteraard konden op deze opendeurdag rechtstreeks vragen worden gesteld en er was een quiz waarmee de bezoekers hun kennis over voedselveiligheid konden testen. Ook de pers werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag. |
|